Új ivós játékot fejlesztettünk: itt a sörigami! - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

UTOLSÓ VACSORA - Kevés szórakoztatóbb van az ivós játékoknál, talán csak a játékok nélküli ivás. A sörigami mégsem egy klasszikus ivós játék, hiszen célja nem az, hogy minél többet igyunk minél gyorsabban, hanem az, hogy ittas állapotban próbára tegyük a kézügyességünk: úgy kell változatos dolgokat hajtogatnunk a sörösüveg címkéjéből, hogy az végig érintkezésben maradjon az üveggel!

 

sori1.png

 

 

 

Szabályok

 

Hajtsd le, aztán hajtogass! A sörigami (azaz sörcímkehajtogatás) lényege, hogy úgy origamizzunk a címkével, hogy az legalább egy ponton végig érintkezik az üveggel (tehát leszedni a címkét, aztán visszaragasztani a kész terméket nem érvényes)! Azt gondolhatnánk, hogy ez baromi egyszerű és unalmas, pedig valójában számtalan nehezítő tényező lép fel a játék során.

 

Nehezítő tényezők

 

Megfelelő hőmérséklet és páratartalom kell hozzá: teljesen száraz állapotban szinte lehetetlen úgy leszedni a címkét az üvegről, hogy el ne szakítsuk. Viszont ha az üveg kellően párás, az enyhén átnedvesedett papírt le lehet fejteni a palackról, vigyázva, hogy azért ne távolítsuk el teljesen.

 

sori2.png

 

Minden címke más és más: hajót, vagy papírcsákót szinte mindenki tud hajtogatni, mert elég egyszerűek a szabályai, csak tudnunk kell, hogyan hajtogassuk az eredetileg négyszögletes lapot. A sörigami problémája ott kezdődik, hogy a söröscímkék általában nem hogy nem négyszögletesek, de márkánként teljesen eltérő, változatos formákat mutatnak.

 

sori3.png

 

Részegség: minél ittasabbak vagyunk, értelemszerűen annál kevésbé leszünk ügyesek. Ahhoz, hogy valaki profi sörigamizóvá váljon, sok sört kell meginnia, viszont minél több sört iszik meg, annál kevésbé lesz profi sörigamizó. A sörigami tehát maga a 22-es csapdája!

 

sori4.png

 

Kellemes kikapcsolódást, és ivásban gazdag hosszú hétvégét kíván mindenkinek a Függő Hírügynökség! További hihetetlen innovációkért nem kell mást tenned, mint rányomni erre a kis kék gombra itt lent!

 |

 |

V


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr536100736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem ti "találtátok fel", nekem már vagy 10 éve szokásom, ha épp eljutok a kocsmába sörözni, ahol még üvegeset iszom.
@p.a.r.t.i.z.a.n: A gyufát is feltalálták Irinyi előtt, de mégis ő szabadalmaztatta, a feltalálás már csak ilyen :)
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |