Az ember, aki visszaadná a Comic Sans becsületét - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Függő Hírügynökség

KÉPLEGÉNY - Nemrég írtunk a fickóról, aki visszaadná a horogkereszt becsületét - Craig Rozynski ausztrál designer ennél azért kisebb fába vágta a fejszéjét: újratervezte az internet leggyűlöltebb betűtípusát.

 

 

A Comic Sans hihetetlen karriert futott be, különösen annak fényében, hogy elvileg kizárólag gyerekeknek szóló szövegekhez tervezték, és minden másra alkalmatlan. Ez azonban nem akadályozott meg milliókat abban, hogy teljesen helytelen módon halálosan komoly információkat próbáljanak meg Comic Sans segítségével közölni (tessék, itt van például a CERN kutatóinak bejelentése a Higgs-Bozonról, természetesen Comic Sans-szal). Még a tervezője, Vincent Connare is azt állítja, hogy kizárólag gyerekeknek szóló alkalmazásokhoz szánta a betűkészletet. Ennek ellenére annyi helyen találkozhattunk már vele (orvosi váróban, hivatalokban, rosszabbnál rosszabb weboldalakon), hogy ezek után nem meglepő, hogy vannak, akik azért harcolnak, hogy tiltsák be a Comic Sansot, mint például a Ban Comic Sans nevű szervezet.

Aztán itt van ez a zseniális weboldal, a comicsanscriminal.com, ami szépen és kissé talán szájbarágósan magyarázza el, mi a comic sans helyes használata.

comicsans.png

 

Vagy említhetnénkl a Comic Sans Project nevű tematikus tumblit, ahol híres logókat dizájnolnak újra Comic Sans használatával. Az eredmény tényleg borzalmas.

 

 

Nos, Craig Rozynski úgy döntött, nem elég a méltatlankodás, és cselekedett: megszületett a Comic Neue, mellyel nem titkolt célja, hogy letaszítsa trónjáról a Comic Sans-ot. Hogy még a tipográfiához tök hülyék is legalább egy olyan fontot használjanak, ami ki is néz valahogy. Éppen ezért a Comic Neue természetesen ingyenes, bárki letöltheti innen. Bár jó eséllyel a gyászjelentéseket még mindig nem ezzel írnánk, de kétségtelenül nagy előrelépés a Comic Sans-hoz képest.

 

comicneue.png

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr805984894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |