Új, eddig ismeretlen állatot talált egy brit kutató... a saját orrában - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Függő Hírügynökség

BÖSZME ÁLLATOK - A tudomány házhoz jön, gondolhatnánk, pedig történetünk hőse akarata és tudta ellenére vitte haza Afrikából az új, eddig ismeretlen kullancsfajtát.

ticks3.jpg


Tony Goldberg azért ment Ugandába, hogy megfigyelje a csimpánzokat, és fertőző betegségeket tanulmányozzon. Munkája végeztével aztán összecsomagolt, és visszautazott az Egyesült Királyságba, ahol pár nap múltán egyre erősödő fájdalmat kezdett érezni az orrában. Végül megelégelte a dolgot, és egy tükörrel valahogy sikerült belekukkantania, hogy azt lássa, hogy egy megtermett kullancs szívja a vérét az orrüregébe ágyazódva. Először megrémült, aztán úgy döntött, saját maga távolítja el a hívatlan látogatót, és egy csipesszel sikerült is neki sértetlenül kipiszkálnia az állatot. Biológusként érdekelte, mégis milyen kullancs az, ami éppen erre a helyre találta befészkelni magát, a DNS-teszt eredménye szerint pedig eddig ismeretlen alfajra bukkant. Később, a csimpánzokról készült nagyfelbontású fotókat tanulmányozva azt vették észre, hogy az állatok orrában is rendszeresen láthatóak a kullancsok, és arra a következtetésre jutottak, hogy ez a fajta kifejezetten erre az életmódra "szakosodott". Míg számos kutató egész életében foggal-körömmel harcol egy ilyesfajta tudományos felfedezésért, addig Tony Goldbergnek gyakorlatilag az arcába mászott a tudomány. Beszámolóját saját szavaival itt olvashatjátok.


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr895684338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valójában a herezacskóján lógott.
@Köves D. Gábor: valójában a herezacskója volt az, amit kullancsnak nézett.
Csak utána -egy óvatlan pillanatban- átmászott!
Ideje lenne ellenőriznie a többi testnyílását is. Hátha még nagyobb felfedezést tesz.
Nekem a multkor menyet volt az orromban. Hogy maszott be, nem tudom.
Egy másik brit tudós meg ismeretlen fikafajtát talált az orrában.
Egy afrikai kullancs egy brit tudóst talált szívó szervében.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |