A hobbit és a drogok - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

SPOILER - A jóval sötétebb hangulatú A gyűrűk ura esetében nem volt olyan feltűnő, de a kalandos-éneklős A hobbit megtekintése során nem tudtuk nem észrevenni, milyen jelentős szerepet játszanak a különböző tudatmódosító szerek a történetben. Sorra vettük, ki miért rajong Középföldén.

 

 

Gomba - Barna Radagast

 

 Eleve az erdő, és a növények varázslatos világa az övé, a gombákhoz való vonzódása pedig szó szerint említésre kerül a filmben. Az eleve nagyon furán kinéző Radagast összeeszik mindenféle vicces gombát, amit talál, és nagyon durva dolgokat hallucinál gigantikus pókokról, hogy aztán nyulakat kötözzön a szánkója elé (?). Mi ez, ha nem egy nagyon durva trip?

 

 

 

 

 

 

Marihuána - Gandalf

 

poster-affiche-the-hobbit-gandalf.jpgA szürke mágus gyakorlatilag folyamatosan füstöl, mint egy gyárkémény, ha éppen nem botjával inti jobb belátásra a rakoncátlan orkokat. Van olyan jelenet, ahol annyira elunja a törpök hülyeségét, hogy szép csendben elvonul betépni. Ilyenkor aztán mindig beszűkült szemekkel vigyorog, mint a tejbetök. No, és ne feledjük, hogy Radagasttal való találkozásuk alkalmával is pipájával nyugtatja meg a vélhetően nagyon durva elvonással küzdő varázslókollégát.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkohol - Törpök és hobbitok


The-Hobbit-Dwarves-Drinking-Dragonlord-1.jpgIsmerik azt, hogy két törp bemegy egy kocsmába? Naná, hogy igen, hiszen a törpök köztudottan nagy szittyósok, de aki ezt nem tudná amúgy is, az megbizonyosodhat róla A hobbit vonatkozó jeleneteiből. A törpök hordószámra vedelik a sört, akár a hobbitokét is, mert azok meg hordószám tartják otthon, hogy mindig legyen mit csapra verni. A vedelés eredményeképp rendszerint dalra fakadnak, rengeteget zabálnak, és összevissza hajigálják az evőeszközt.

 

 

Kokain - Szarumán és a tündék


saruman.jpgBár ez nem jut olyan explicit módon kifejezésre, mint korábbi példáink, csak a hülye nem látja, miért pont fehér mágus Szarumán. Ő és a tündék, Elronddal az élen nem tömnek magukba akármit, ők csak menő és drága anyagban utaznak, és ettől hihetetlenül magabiztosak lesznek. Másrészt azok a hatalmas orrlyukak mintha csak arra teremtettek volna, hogy eltűnjön bennük a sok porcukor.

 

 

 

 



Kristály (metamfetamin) - Orkok

 

hr_The_Hobbit__An_Unexpected_Journey_6.jpg

Az orkok kajak buták, simán lehet, hogy higítóznak is, de ami egy az egyben lerí a fizimiskájukról, az az, hogy kilószám eszik a methet: rohadnak a fogaik, teljesen le vannak épülve, testük borzasztóan néz ki, tele deformációkkal és hegekkel. Az orkok személyiségét is a kristály formálta: idegbetegek, agresszívak, és teljesen érzelemszegények. 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr305509577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |